Isbryder

- bryder rammerne for hvad almindelige albums bør og skal indeholde

5. marts 2012 udkom den danske sangerinde Alouises 4. album. Et album der byder på en perlerække af nye sange og en lige så lang perlerække af musikere. På den ene del af albummet får Alouise fornemt besøg af blandt andet Hannah Schneider og Tobias Trier, der synger kor på sangerindens livsbekræftende dansksprogede sange. Den anden del af albummet overlader den erfarne singer/songwriter og producer til en håndfuld kollegaer, der har fået frie hænder til at fortolke hendes sange.

Således har den 4 dobbelte DMA-vinder Bjarke Falgren blandt andet re-arrangeret Alouises sang ”Kragetæer”, Soundpainter-duoen Ketil Duckert og Gustav Rasmussen har gjort sangen ”Vingeløs” til en symfoni for messingblæsere, og Next to Beluga-pianisten Karen Bach har lavet en electronica version af Alouises historie om vindueskiggeren, der lever sit liv gennem naboernes gøren og laden.

Læs hvorfor Alouise valgte titlen Isbryder til albummet

Lydmanden er sangerinde
Selvom vi skriver 2012 findes der stadig mange fordomme om, at kvinder og teknik er to uforenelige størrelser, men Alouise må siges på alle måder at gøre op med den fordom. Som indehaver af Soundscape Studio i København har hun indspillet og produceret for store danske navne som Sebastian, Carpark North, Moonjam, KissKissKiss, Ida Gard og mange, mange flere. Og hendes begejstring for teknikkens verden fornægter sig heller ikke på dette, hendes 4. Album.

På Isbryder har Alouise nemlig fundet en vej til at forbinde den fysiske udgivelse med den virtuelle verden. Med en smartphone leder QR-koder i coveret direkte videre til en række ekstra oplevelser af musik, videoer og baggrund om både den nye CD og Alouise. ”For mig er koderne ligesom en dør ind til et virtuelt rum og man kan ikke vide, hvad der gemmer sig bag den før man scanner den. Så ved at bruge koderne i coveret har jeg skabt nogle døre mellem mig og mit publikum” siger Alouise, der med et eftertænksomt smil viser, at QR-koderne afslører andet end en verden af musik – men også at hun er lidt af en tekniknørd!

Se video fra da Sebastian indspillede i Alouises studie.

Se video fra da Ida Gard indspillede i Alouises studie.

Radioen spiller Alouise
De danske radiostationer har taget rigtig godt i mod Isbryder og i alt blev 6 singler taget i rotation på P4 samt landets lokalradioer.

I både 2012 og 2013 førte Alouise ideen fra Isbryder videre i Ep-format, hvor vidt forskellig danske kunstnere, gav deres bud på Alouises sange. I 2012 udkom EP’en “Under ObserVersioner” med både Dennis Dithmars Club version, Søren Hammerlunds Folk version, Camilla Bogulskis Indie version, samt et genhør med afdøde Karen Bachs akustiske version, samt Alouises egen version i en remastered udgave. I 2013 kom EP’en “Lykkejægere”, hvor 5 kvindelige kunstnere gav deres bud på, hvordan en lykkejæger lyder.

Anmeldelser af Isbryder

Læs Torben Billes anmeldelse her

Læs Lydtapets anmeldelse her

Læs Gaffas anmeldelse her

 
I kirke…

I kirke…

Alouise holder pause fra live koncerterne, men kan ikke lade være med at synge alligevel. Derfor kan man opleve hende i Bellahøj Kirke søndag den 16. november, hvor hun synger et par sange under gudstjenesten