Alouise

Musikken har været der hele livet

Siden hun som 8 årig indspillede sit første nummer i studiet hos sin far har musikken været en markant del af Alouises liv. Som 11 årig vandt hun en åben sportsvogn sammen med sin søster, efter at have skrevet og indspillet en reklamesang til hele Danmarks Jolly cola og Alouise er fortsat med at skrive iørefaldende hooklines lige siden, hvilket radioen allerede bemærkede ved hendes første solo udgivelse i 2004.

Men også livet på den anden side af glasset og bag mixerpulten fylder meget for Alouise, der allerede som 19 årig overtog Soundscape Studio i København, som hun stadig ejer og driver med stor succes. Her har hun indspillet og produceret for store danske navne som Sebastian, Carpark North, Moonjam, KissKissKiss, Stig Rossen, Ida Gard og mange, mange flere.

Se video fra Alouises indspilninger med Ida Gard

Både Alouises arbejde som artist, producer og tekniker har givet hende stor anerkendelse i branchen. Hendes produktioner har høstet flere DMA’er indenfor DMA folk og også hendes første samarbejde med Sebastian blev hædret med en DMA. Kalenderen er da også altid tæt pakket med spændende projekter der kræver Alouises musiske øre og stilsikre produktions håndlag.

Se en video fra Alouises indspilninger med Sebastian

I 2013 bød kalenderen blandt andet på et arbejdsophold på Bornholm, hvor Alouise skal fordybe sig i sit nye projekt side om side med 4 andre seje kvinder. Ideen udsprang af en masterclass, som Alouise blev bedt om at lave sammen med Rosa Lux, Hannah Schneider og Marybell Katastrophy, hvor de skulle dele ud af deres viden til andre kvindelige producere. Her blev de 4 kvinder så inspireret af hinandens kunnen og særegenhed, at de besluttede at mødes i et hus på Bornholm i 2013 for at arbejde side om side og lære af hinanden.

Der ud over bød 2013 på flere Remakes af Alouises sange, hvor hun invitere dygtige kollegaer til at fortolke hendes sange i forlængelse af de mange fortolkninger, som fik plads på det seneste album “Isbryder”.

Se video fra optagelserne af Isbryder

2014 stod i teknikkens og familiens tegn, da Alouise valgte at redesigne sit studie og bygge sit eget unika setup ud af high end vintage udstyr skræddersyet til Alouises arbejdsstil. Samtidig blev hun mor for første gang til en lille dreng, som allerede 4 uger gammel startede sin karriere, sammen med sin mor, bag mixerpulten.

2015 bliver året, hvor Alouise igen laster sig over nye sange. Et projektet som delvist er inspireret af at Alouise i 2010 havde fornøjelsen af at filmatisere sin sang “Richards nye hjem” som OBS kampagne for Alzheimer-foreningens demenslinie, hvor hun oplevede glæden ved at fortælle en større og længere historie om de personer, der kommer til live i de korte popsange. “Richards nye hjem” og den tilhørende kampagne resulterede i 40-60% flere opringninger til demenslinien end året før og sangen blev ydermere brugt af plejepersonale rundt omkring i landet, som grundlag for en værdidebat om begrebet “et værdigt liv”. Sangen er et tydeligt eksempel på, hvordan Alouise som sangskriver ikke er bange for at tage fat i alvorlige emner og formidle dem så lytteren både bliver rørt og underholdt på samme tid.

Alouise er en ildsjæl der brænder for alt, hvad hun laver. En flamme som tydeligt kan mærkes i hendes tekster, hendes vokal og i hendes lyd, hvor hun med ærlighed, nærvær og en smittende spilleglæde formår at få publikum til at stoppe op og lytte efter.

Diskografi:
Lykkejægere (EP 2013)
Under ObserVersioner (EP 2012)
Isbryder (Dobbelt album 2012)
Prikker (Single 2011)
En anden slags ondt (Single 2011)
Richards nye hjem (Single og Video-kampagne 2010)
Overskud (Single 2009)
Sidste dag før jul (Single 2009)
Langtidsholdbar (Single og Album 2008)
Et ribben eller ti (Single 2008)
Go on and judge! (Album 2007)
A’louise (Album 2004)

 
I kirke…

I kirke…

Alouise holder pause fra live koncerterne, men kan ikke lade være med at synge alligevel. Derfor kan man opleve hende i Bellahøj Kirke søndag den 16. november, hvor hun synger et par sange under gudstjenesten